Böcker

                                                                                                     
                                                         
                                                                                        
                                                                                                                            
                 

                                                                                                                                             
                                     Sagan om
                       Kvinnans Upprättelse
      
                  BIrgit N D Edwall är uppvuxen i Östersund, Jämtland. 
                    En liten stad med det legendariska Storsjöodjuret 
                    
Bara fantasier?
                    Finns Drakväsen? Behöver de dessutom bearbetas?
                                                                
                    Kitteln kokade, inspirationen flödade över.
                    Arketypiska berättelser om Underjordar eller Andrevärldar 
                    (keltiska Avalon, egyptiska Duat, nordiska Alfheim)
                    trädde fram inifrån en folklyrisk mytologisk bakgrund.
                    Utifrån och inifrån Andliga Urd-Åldriga Gaia rötter.
 

Moder Jord undervisar om de arketypiska symboler som dyker upp när vi processar vårt inre, när vi medvetandegör våra rötter, drömmar och vår kreativitet. Och utifrån det som utgör den Feminina principens attribut; Själens och Psykes 'rum' och 'hus'. 

Moder Jord har många förklädnader. Möt Treenigheten från ung Mö till mogen Kvinna och den Äldre visa Konan. Konan Rosamärta drar i baschakrats röda svans som sitter fast för Jordpysslingen Gnuu, som pga missbruk tog genvägar. Gnuu är blott en aspekt av alla de skiftande pysslingar som vill smaka på Inspirationen i Ceridwens Kittel. När vi skapar, vilka energier formas i det osynliga Kvantum Fältet? Går vi inombords? Vad ska upprättas? Har vi förlorat kontakt med Naturens intelligens, hennes rättmätiga lagar, vår finkänsla och vår intuition? Utforskar vi den kvinnliga principens andliga natur?

 UTDRAG UR BOKEN:
                                              
   – Men jag ville skröna! Jag ville bli berömd poethistoriker, spå från stenar och sjunga nidvisor, sa Gnuu och tittade sömnigt på de andra. De andra suckade. Nidvisor! Som om det inte åskade nog därute bland grannarna! Skulle en av deras egna fylla på med mer dy i den stackars överfyllda etern, dessutom!
– Du kanske drack ur en alltför bitter bägare, min vän? Prästinnan talade mjukt, så mjukt som det går när man låter som en hund, är formad som en säl och är en älva. Dessutom, en älva med lite människoblod. Ack, hur komplicerat livet var, så många skal och förklädnader! Kommer man någonsin till kärnan?
– Men när Rosamärta stod där i hasselsnåren och drog i den röda rävsvansen, lovade hon guld och gröna skogar, om jag bara kunde hitta den magiska kitteln åt henne.
– Han skrönar, stackaren, sa en nereid.
– Eller hallucinerar, sa en annan.
– Du har redan guld och kan gå i gröna skogar hur mycket som helst, sa en tredje.
– Jo, men Rosamärta sa att jag skulle komma närmare människorna och bli kung över stora landskap bara jag drack ur kitteln.
– Och så dricker du ormgift, hamnar på djupaste havsbotten, dunstar av och flyter omkring som en blodlös amöba! Är det så man gör för att komma närmare människorna? Jag undrar bara, av ren nyfikenhet? Det låter intressant, sa sjöråt.
– Tja, det är en lång historia, sa Gnuu och såg ännu mer matt ut, men kämpade för att hålla sig vaken. Han kände att det som skulle sägas var viktigt för något som skulle födas.
– Nåväl, berätta den historien då, sa alla i grottan samtidigt.
– Jo, efter Ekstena var jag i Baldersmo, sedan i Krusafors och sedan i Mosskrusa. Jag bredde på med honung och alla kvinnor var ju likadana, överallt! Föll pladask! Sedan gick de på med sina rutiner. Jordgörat, ni vet! Det blev lite väl långavigt till sist. Att göra spe, menar jag. Det går inte att göra spe på rutin! Finns det inte en vettig kvinna i hela storskogen, tänkte jag. Någon som inte är så enkelfårad i skallen? Det var då jag mötte Rosamärta. Hon stod nedhukad i några buskar och drog och drog i något.
- Vad drar du i, gamle mor? frågade jag hövligt. Kan jag vara till hjälp för en sådan förtjusande gammal dam? Hon grymtade och pekade på rödsvansen som stack ut ur hasselbusken. Så stod vi där bägge två och drog och drog. Men ingenting hände, svansen gick inte att rucka på! Det var då hon nämnde kitteln. Sedan lade hon sig på marken av någon konstig anledning och gnäggade som en gammal häst! Sedan sa hon att vi behöver kittelkraft för att rucka på svansen.

- Du kan så i morän och mull. Du kan luckra upp och så frön, eller plocka ogräs. Du kan dränera och plöja i oändliga ekskogars år för att snälla små frön ska växa och ge frukt. Men jag säger dig unge man, utan den magiska kitteln, utan den, kommer vi ingenvart! sa hon. Utan kitteln blir det inget guld och inga gröna skogar, sa hon. - Jaha, och vart är den då? frågade jag. Kitteln, alltså?

Boken är utgiven av bokförlag Siljans Måsar och finns tillgänglig
som eBok på www.siljansmasar.com

Böcker - kontakta författaren via Länkar. 

                            -------------------------------                                                                                                   
                   

        The Great Mother, Alchemy  and David Jones.
                  The Small Folk´s Tale of Earth Medicine


       


 På engelska och med keltisk mytologisk inriktning. Se: English 'Books'. 
        Tillgänglig som eBok, men också som bok:
                                www.amazon.com  

                  ---------------------------------------------------------

       The Fall and Rise of Sziggies, Suns and Stardust
                    A Journey of Soul and Dreamstate
                                         B.N.D. Edwall      

Från boken (se English, Books): publicerad 10 juni, 2015: 

Oh no, we're not alone! (Rock & Roll Suicide. The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. David Bowie [DB], 1972). Ziggy made his exit, but who is Sziggy?

The sea monster, the Dragon, she left behind – or so she thought – tucked away in the ‘Great Lake’. A lake reflecting snowy mountains and clear blue skies, placed almost exactly in the middle of Sweden in a part called ‘North land’. This was her birth environment, in a small town known for its legendary dragon-like beast, Storsjöodjuret, lurking in the lake 'Storsjön'. Fresh from her first employment in Stockholm, and only twenty-two years old, the time had come to board a ship for England.

It was about a month earlier that Ziggy, red spiky hair, slender, young, sexually ambiguous and beautiful, arrived in New York, disembarking from the ship QEII. That was 17 September, 1972.

                  www.amazon.com

           -----------------------------------------